Alla inlägg under december 2013

Av mikaela severin - 18 december 2013 21:26

Började morgonen med frukost kl 06, dags o in i gamla rutinerna igen, kl 9 lämnade ja Theo på dagis o åkte med jennie till Hälsostudion, många har ifrågasatt om det är bra o rent ut sagt ok att jag tränar när ja nyss legat på sjukan! Svar: ja har blivit tillsagd av läkare att röra på mig, o jag har berättat att jag styrketränar 4-5 dagar i veckan, vilka kosttillskott jag tar, och vad jag äter, allt är ok med läkarna, o absolut inga problem att jag tränar direkt, hjärta o lungor o allt ser fint ut, mina värden är super, jag har inga infektioner, o ju längre jag håller mig borta från träningen, ju sämre blir min rygg, och min astma! Kunde knappt andas efter 10 min på löpbandet idag, lungorna kollapsar direkt när ja inte håller igång! Så slutdiskuterat detta! Hade läkarna sagt ja skulle vara hemma o att de fanns fara med träna, då hade jag väl självklart inte gjort de heller!

I em har familjeteamet vart här, blev ett bra möte!
O efter de hämtade jag hem barnet från dagis, o nu har vi bakat 2 sorters julgodis, tomteskumfudge, och vanliga chokladfudge! Duktigt gott, nu är de inget som rörs före julafton!

Som utlovat kommer receptet på tomteskumfudge här :

100 gr ( 1 påse ) tomteskum ( jag använde knäck tomtarna)
1 dl vispgrädde
50 gr smör
2 dl strösocker
100gr vit blockchoklad

Klipp tomtarna i små bitar i en tjockbottnad kastrull, blanda i grädden, socker, smör och låt smälta ihop på svag värme, när allt smält öka upp temperaturen så de kokar upp och sänk sedan och låt småkoka i ca 10 min, rör om då och då.
När de kokat klart, ta av kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen, rör tills det smält, och smeten bli blank. Häll upp i en bakplåtsklädd form, ca 20x20 cm. Låt stelna i kylen en stund innan den skärs upp i bitar:)

Lycka till:)

Nu ska fröken snart sova! Imon blir träna, och möte! Och sen hämta min bil:)

Trevlig afton;)

Av mikaela severin - 17 december 2013 19:58

Åh vad de är skönt o vara hemma igen, min soffa är minsann skönare än sjukhussängen! Om ja möttes av en glad unge idag , som ja längtat efter denna skatt! Så jäkla hemsk o ligga där på kvällen, uttråkad , ingen som ropar mamma, mamma! Trots att man ibland är fruktansvärt trött på det, så finns de inget som slår den saknaden.

Så vad som kommer ske nu är remiss till en kirurgläkare för närmre titt på magen, visst att lite vätska kom dom fram till att ja hade, men ingen farlig mängd, men de dom trodde mest, va IBS eller något i buken!
Lite har svullnaden gått ner, men mycket finns kvar! O värken i benen är jobbig, så fort ja går spänner o värker det! Positivt va ju att kaliumvärdet gått upp och ja ligger på normalvärde, men det ska kollas ofta!

Har i afton sysselsatt mig med massa Theomys, stekt pannkakor enl önskemål, lagat matlådor till mig, o nu är ja helt slut! Så bädda ner barnet, sen soffläge en stund, o sängen tidigt!

Ha en trevlig kväll:)

Av mikaela severin - 17 december 2013 07:19

Frukansvärt drygt och ligga här på AVA, åh de finns inget värre än o dela rum, haft 2 rumskompisar, en 87 årig cancersjuk tant i väntan på döden, o nu en ung tjej som krockat o som inte minns vad hon krockat med.. Ja här är de minsann alltid nåt nytt, tur de sutti poliser utanför någons rum, nått o se på, o en o annan manlig snygg sjuksköterska ha man väl sett! Så ja, jag överlever!
Igår va både lungröntgen, ultraljud på hjärta och buk! Tydligen va dom ok, en lite förstorad bukspottskörtel, men ingen dom gör nått åt, o lungorna va fina dom med( för o vara rökare va dom de) så tja vad som händer näst, vet ja inte , mer än att dom tagit leverprover imorse! Dom har skickat ut mig på promenader för dom tycker jag behöver röra på mig, de bästa för mig här nu enligt dom är komma tillbaka till vardagen, med träning och diverse sysslor, har gått igenom vad jag äter för kosttilskott, och annat och kommit fram till att de inte heller ska ha någon påverkan, om jag nu inte tog anabola steroider, klart dom frågade, men ikke, brast lite i skratt! Nä så inget jag äter kan påverka hellerenligt dem! Dom har ju lixom synat mina matlådor !

Så vad som sker idag vet ja ej, men ja tro hemgång nu på morgonen! Hoppas hoppas!

Saknar min lille skruttunge! Men han gar ju vatt med bästa Anelia i natt, så han ringde o sa godnatt igår, och att han skrivit ett brev till mig som han skulle posta idag! Sööööta unge !!!

Snart frukost! Sjukans havregrynsgröt med ägg o kaffe. Få duga!!

Återkommer väl i afton!!

Av mikaela severin - 16 december 2013 02:53

Vaknade tidigt imorse, hemma hos Jennie, flöt på ganska så bra, blev 1 timmes pw på morgonen i alla fall, eftersom de idag inte skulle bli nån träning! Käkade frukost i lugn och ro, för sedan börja packa oss in i bilen och åka till Tingsryd, både Jennie & jag behövde nya naglar, och självklart fixade min kära syster detta:) så vill ni ha naglar, så kan nog allt fröken Angelica Severin hjälpa er:)

Blev ju en heldag i Tingsryd, o de va inte fel de, Theo va nöjd med träfxa både moster & kroken förstås!

Kännt mig konstig i kroppen idag, och pluffsig! Inte alls som vanligt o värre ikväll, benen svullna o värker, drog upp tröjan o kollade magen, som en boll, inte rund så men större, så bestämde för pröva mina jeans som ja alltid har, men dom gick inte över vaderna utan våld o de gick inte få plats med låren heller, så tänkte lika bra o kolla vikten trots att de va kväll, och ingen vägdag, men höll på trilla i backen!!! 5,5 kg sen i lördags morse ...7,8 kg på en vecka ... Hur gick det till , midjan har dessutom ökat 4 cm!!
Vätska!!!!! Ringde 1177 med tanke på fredagens besök, och fick pka ner, som nu resulterar i inläggning, i 2-3 dygn för utredning!! Huuuh!! De e ju fan snart jul!!! O vafan gör ja med Theo??? Åhhhh hatar detta!!! Men bäst dom kollar upp det!!!

Av mikaela severin - 13 december 2013 19:18

En väldigt mysig morgon med frukost , mys och fix av tomtenissen begav vi oss mot dagis:) så söta små barn lussade för oss och bjöd på lussebullar och pepparkakor:) en glad och nöjd Theo stannade på dagis:) jag blev hämtad av Jennie för åka till läkaren och sen gymet, men allt kan ändras på nån minut, kom till läkaren , i mån om kolla av min sjukskrivning, de gick ju fint, blev halvt sjukskriven, så kommer jobba ca14 timmar i veckan, de bli ca 2 pass och de känns som en rätt bra start, och så är jag sjukskriven januari ut! Sen öppnade hon upp provsvaren från förra veckan, åh där vände allt, trodde dom va bra, men nej, inte mitt kaliumvärde! Kreatininet va ju lite höjt men de finns ju orsak eftersom jag använder de tillskottet, vilket oxå för läkaren va oväsentligt och ofarligt, men inte kaliumet, som låg på 3,1 då! Väl nere på akuten så blev det prover, träffa läkaren, o de visade sig att de hadesjunkit ännu mera, ner till 2,9 vilketärmycket för lågt, hade det sjunkit bara nertill 2,8 kunde det gått väldigt illapå bara några dagar, läkaren sa bara rätt ut, detta kan leda till intensivvård och kort sagt döden! Blev stel som en pinne, fattade noll, varför har man då integjort något tidigare om denu vetat i 2 månader att de legat förlågt? Och dom visste att jag hade kramper i hela kroppen av och till?! Samt att ja nu har IBS och förlorar fruktansvärt med vätska och salter periodvis då man bor på dass! Det är ju trots allt skrivet i journalen!
Resultatet blev neurologisk undersökning för se att jag inte påverkats något eftersom de kan leda till sådana besvär, de va grönt, men jag var tvungen att akut få ett kaliumdropp, så sönderstucken här och där, o 3 timmars dropp blev det, nu ska värderna va ok, men bli ny kontroll om nån vecka, skulle jag nu få minsta kramp igen eller nån känning som mer muskelsvaghet, så är de inte vårdcentralen som gäller, då är det akut ner till akuten för nytt dropp! Man tappar lixom lite förtroende för vårdcentralen när man flera gånger frågat om de verkligen inte ska göras nått om värdet och sagt att ja har svåra kramper av och till, vad är det för läkarvård?!

Nu har vi i alla fall landat i soffan efter denna dag, myst till julkalendern, o snart bli de sängen! Är trött som bara den!!

Haen trevlig fredag där ute! Även om de nu är fredagen den 13! Hoppas jag att ni inte har samma otur som jag!

Av mikaela severin - 12 december 2013 21:12

Kan börja med att säga att morgonen resulterade i att vi försov oss, panik imorse, inte ofta det händer, men inatt har jag hostatsom en tok, så va nog aningen trött imorse!
Men de gick som en smäck ändå:)
Lämnade Theo på dagis, o hämtades av Jennie för dra mot hälsostudion för benpass!)'hatkärlek är vad det är! Huh! Va ganska trött när ja lämnade gymet idag;)

Idag var sista mötet av 8 med barnpsykologen, o ja vill tacka er alla som funnits och stöttat mig!

Som mamma så känner man sitt barn, många har misstrott mig, trott att jag genomgår detta utan anledning, att mitt barn inte har nått avvikande, men nu är tester färdiga från mig, från förskolan och barnpsykolog och bedömningen därifrånär klar, Theo ska vidare till BUP då han har en överaktivitet, brister i finmotorik och utveckling, kan inte slutföra uppgifter, svår sömnproblematik, svårt att göra saker under uppmaning, dvs även svårt att ta in för mycket info på en och sammagång, samt att han har problem med hantera motgångar som gör han arg, aggressiv och och slåss!
Kräver full stimulans varje vaken minut, det ska hända saker helst hela tiden!

Många har misstrott mig i detta, ifrågasatt varför jag gör en utredning, varför jag är sjukskriven , det säger nog sig ganska bra självt, att man behöver rätt rutiner, ork och energi, jag är mamma till 100% o jag är den person som till 100 måste finnas för Theo! Den som inte får brista oavsett vad som sker! Barnen går först!

Sen att jag tränar, de gör jag på MIN fritid, när jag inte jobbar, när jag inte har Theo, och alla måste vi väl göra något vi tycker om, min träning håller miig vid liv, ger mig den ork och energi jag behöver, styrkan att orka ta nya utmaningar i vardagen. Min passion här i livet, vad är eran?

Många av er känner sig kanske bortprioriterade, jag har full förståelse, men jag har så upp över öronen med allt, men varje kort stund i telefonen , varje sms, varje gång vi hörs , bara de gör mig lycklig o gör att jag orkar lite mera!

Man har fått många motgångar, att vara sjukskriven är inte heller ingen dans på rosor, ger en frutansvärt dålig ekonomi, nått ja fått smaka på, o så saknar jag alla mina grymma kollegor så oerhört mycket!
Imon är läkarbesök och jag hoppas på vara tillbaka på jobbet nästa vecka, kanske inte på full tid, men en viss del i alla fall!

Trevlig afton:)

Av mikaela severin - 11 december 2013 21:12

Oj hann visst inte blogga igår, det va minsann full rulle från morgon till kväll!! Började med lämna Theo på dagis, för sen åka till gymet och köra ett bröst & magpass! Sen bara vade kaos med allamåstwn, utan bil är man handikappad! Tur jag har min Jennie! Närhon va utan bil fick jag köra henne o nu få hon köra på mig:) blev hem o käka fort och hämta massa papper, vidare för hämta Jennies mamma o mot affären o sen lämna henne igen, o så efter de mot jobbet och hämta papper, för vidare mot dagis! Var tartiden vägen! Så andra bestyrpå de, huuh!! Ibland e man bra trött!

Idag haroxå vatt en sån där fullt upp dag, o ändå återstår tusen saker, o då ha ha ja inteens tränat idag, onsdag , är vilodag!
Imon är de möte, 3st!! Huuh!! O hinna träna på de oxå! Jaja! Superkvinnor bruka jufixa sånt:)

Nä nu vila upp mig. De behövs!

Av mikaela severin - 9 december 2013 21:53

Idag äntligen har jag kunnat infinna mig på gymet igen, foftfarande lite hosta, men den kommer ja väl få dras med! Men körde rygg och mage i allafall. O degick ganska ok, kände mig lite svagare, men lyckades hålla vikterna i alla fall, värre va de med löpbandet, de gick ju ikke o springa, hostattack direkt, men lyckades gå 10 min i högt tempo i full lutning! Alltid en början:)
Imon är de dags för bröst & axlar! Bröst är inte någon favorit, svag punkt! Men de gå framåt i alla fall:)
När ja kom hem va de middag direkt, sen deckade jag! Sov från 12,40-14! Va riktigt behövlict efter alla nätter
Med hosta! Åh så kom Annakarin och Lea förbi en runda innan ja kastade mig iväg till dagis!

Matlådor har det lagats! 8 lådor med Helstekt Rostbiff, torsk och kyckling!
Åh så har min kusin Jesper varithär och hälsat på hela kvällen, riktigt trevligt, snacka lite dynga, traskat till Netto ihop och strukit hans skjorta för helgens galej:)
Theo ha haft en riktigt dålig dag, kanske för han inte somnade försen efter 24 i natt trots att jaglåg jämte hela kvällen, inget funkar, bli tokig! Han bli aldrig trött, tjurat och gapat hela kvällen, o sover fortfarande inte! Trodde han skulle somna ikväll när han inte sov igår, men nejdå!

Bli sängen för mig oxå strax!

Ha de fint!

Presentation


Hej!
Mikaela heter jag och är 31 år gammal och bosatt i Växjö.
Här kommer ni få följa med mig på min resa mot mitt mål, att tävla i Fitness..
o även få en inblick i mitt vardagsliv, kombinationen, hårt tränande, ensamstående mamma på 100%

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tränig

Kost


Ovido - Quiz & Flashcards