Alla inlägg den 25 februari 2015

Av mikaela severin - 25 februari 2015 22:53

Åh va alla vill bygga rumpor nu, åh ja de är ju inte fel med en lite större rumpa:) jag har fortfarande mycket fokus på baksida, då bli de mycket rumpa också!
Dessutom så är de ju så att basövningarna är magiska när det gäller rumpa! Knäböj dvs squats i alla dess former bygger rumpa. Det finns många varianter, air squats, med stång ( den vanliga), frontböj och med boll och viktskiva och sumosquats m.fl Säga vad man vill om marklyft, det bygger också rumpa. De är lättare att räkna ut kroppens muskler som inte tränas än dom som faktiskt gör de vid ett marklyft. Varianterna finns ju dessutom. Mina favoriter är klassiska och raka marklyft. Utfallssteg är en övning som biter rejält. Så utfall i alla dess former!
Men de man måste tänka på vid basövningar som spelar väldigt stor roll i det hela är tekniken och utförandet.
De finns en hel del bra övningar. På gymet är en bra övning kickbacks i kabelmaskinen, där du fäster en rem runt vristen. Se bild 1.
Tips på tre hemmaövningar är tex:

Kickbacks: ställ dig på alla fyra, sätt i armbåge och händer i golvet. Du ska lyfta ett ben åt gången så högt bakåt du kan samtidigt som du håller det rakt. Se bild 2.

Bäckenlyft: lägg dig på rygg på golvet. Böj på benen så fötterna är i golvet. Låt armarna vila längst med sidorna. Spänn rumpan och pressa så högt upp du kan. Försök hålla kvar i toppläget ett par sekunder och gå sakta ned tills du nästan nuddar golvet, och gå upp igen. Bild 3.

Fortsättning följer..

Natti natt

Presentation


Hej!
Mikaela heter jag och är 31 år gammal och bosatt i Växjö.
Här kommer ni få följa med mig på min resa mot mitt mål, att tävla i Fitness..
o även få en inblick i mitt vardagsliv, kombinationen, hårt tränande, ensamstående mamma på 100%

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tränig

Kost


Ovido - Quiz & Flashcards